Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Fabrieksgarantie
  • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
  • Levering op gewenste dag
  • Professionele service

Spelregels tafelvoetbal

Spelregels tafelvoetbal internationale toernooien

Bij de grote internationale toernooien van tafelvoetbal wordt gespeeld volgens regels van de International Table Soccer Federation (ITSF). De missie van de ITSF is om verschillende aspecten van tafelvoetbal te ontwikkelen en te bevorderen, zonder enige vorm van discriminatie en in nauwe samenwerking met haar aangesloten federaties en partners.

 

Spelregels in de randstad
In Nederland bestaat er nog een aantal regionale verschillen. Zo is het in de Randstad niet toegestaan via een kant of via een andere speler te scoren. Ook als de bal per ongeluk tegen een 'pop' of zijkant aankomt, telt de goal dus niet. Net als er met de middenstang (met vijf poppen) gescoord wordt is de goal afgekeurd.

 

Spelregels in Noord Brabant en Limburg
In Noord-Brabant en Limburg worden de reguliere toernooien en competities op de "kunststofkasten" volgens de regels van de ITSF gespeeld. Voor de "houtkasten" is nog steeds een apart reglement van toepassing.

 

Draaien met de stangen tijdens tafelvoetbal
Draaien, het alsmaar rond laten draaien van een stang, is echter iets dat bijna nergens mag. In sommige landen mag je de bal niet met de pop vastklemmen of móet je scoren uit een pass van de middenstang (met vijf poppen).

 

Verschillende regels in verschillende delen van Nederland
Tafelvoetbal komt tegenwoordig weer helemaal in. Naast de bestaande tafelvoetbalcultuur die er al in Noord-Brabant en Limburg was, verspreidt de populariteit van tafelvoetbal zich ook steeds meer in de richting van de Randstad en het oosten van Nederland. In de Randstad staan de kasten vooral in coffeeshops en hier en daar in een poolcentrum, in Noord-Brabant en Limburg vindt men veel kasten in cafés. In deze laatste provincies wordt al sinds de jaren zestig competitie gespeeld. Een ander verschil tussen de Randstad en het zuiden van Nederland is het type voetbaltafel. Terwijl je in de Randstad alleen kunststof kasten tegenkomt, speelt men in Noord-Brabant en Limburg traditioneel op zogenaamd hout. Als we hier hebben over kunststof kasten hebben we het over voetbaltafels met kunststof poppen- en ballen. Houten kasten zijn voetbaltafels die zijn voorzien van de traditionele houten poppen en kurken tafelvoetbal balletjes. De laatste jaren heeft echter ook in het zuiden de kunststofkast terrein gewonnen. Dit is vooral te danken aan de opkomst van de ITSF.